T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / SÖĞÜT - Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu

WE CREATE THE WORLD OF THEE FUTRE TODAY - GELECEĞİN DÜNYASINI BUGÜN OLUŞTURUYORUZ

Doğal kaynaklarımız gittikçe tükeniyor. Dünya; insanlar ve diğer tüm canlılar için gittikçe yaşanmaz bir ortam haline dönüşüyor. Bir yandan iklim krizleri ve doğa afetler yaşanırken diğer yandan savaş, kıtlık ve salgın hastalıklar gibi beşeri etkenler insanlığı tehdit ediyor.  İnsanoğlu gelecekte yaşanabilir bir dünyada var olmak istiyorsa işe bugün başlanmalıdır. Yarın çok geç olabilir.

Projemiz bu düşünceden yola çıkarak  sürdürülebilir uygulamaları öğrencilerimize tanıtmak ve onların sürdürülebilir bir yaşamı benimsemelerini sağlamak ; iklim değişikliği ve beşeri sorunlara dikkatlerini çekerek onların bilinçli bireyler olmalarını sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bu sayede öğrencilerimiz doğal kaynakları etkili bir şekilde kullanmayı öğrenirken çevresel sorunlar, iklim değişikliği konusunda öğrencilerimizin dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz. Bir diğer amacımız ise öğrencilerimizin küresel sorunlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve beşeri sorunlara dikkat çekerek öğrencilerimizin açlık,kıtlık,göç ve savaşlar gibi beşeri sorunlar hakkında çözüm fikirleri üretmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

Projemizle okulları birer ilim yuvası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri arkadaşlarıyla ve velileriyle paylaşacaklardır. Okullarımızda seminerler düzenleyeceklerdir. Bu sayede öğrencilerimiz aktif öğrenme fırsatı bulacaklardır.

Projemiz çağdaş eğitim yöntemleri içeren web 2.0 tabanlı projedir. Öğrencilerimiz bir çok web 2.0 aracını öğrenecek ve bu araçları kullanarak bazı somut ürünler ortaya koyacaktır. Projemiz Türkiye, İtalya ve Romanya olmak üzere 3 ülkeden oluşuyor.Projemizin kurucuları Türkiye’den Halime GÜN ve İtalya’dan Anna Marıa INDIATI’dir. Projemizin ortakların olan öğretmenlerimiz sayesinde başarılı bir proje ortaya koyacağımıza inanıyoruz. Projemize Romanya’dan katılan ortağımız Daniela Cornelia TANU, Türkiye’den katılan ortaklarımız ise Aslı YILMAZ, Ayşe YILDIRAN, Damla EÇE, Dudu ERBİL, Nermin SİNAN, Nur ERDEM’dir. Tüm ortaklarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 


05-07-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.07.2023 - Güncelleme: 05.07.2023 13:13 - Görüntülenme: 57
  Beğen | 0  kişi beğendi