T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / SÖĞÜT - Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu

Öğrencilerimiz Yeni Bir Projeye Başlıyor

Öğrencilerimiz çevre sorunları ve iklim  değişikliği ile mücadele etmek amacıyla yeni bir e Twinning projesine katıldılar.5/E sınıfından öğrencilerimiz Yavuzalp, Gülsevim,Eymen,Nurgül,Ezgi,Zehra,Nehir öğretmenimiz Halime GÜN eşliğinde projeye katıldılar.Projemiz geri dönüşüm ve geri dönüşümün 3 aşaması olan “Geri Dönüştür, Azalt, Yeniden Kullan” konularında öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Ayrıca onların çevreci birer birey olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu nedenle öğrencilerimizi ağaç dikme, çevreyi yeşillendirme çalışmaları konusunda teşvik ediyor.

Projemizin tanımını kurucumuz Esra KABLAN şu şekilde açıklıyor: “Değişiklik yapmak için geç değil! Bu sloganla projemizi oluşturduk. Projemiz, iklim krizi konusunda farkındalık yaratmayı ve bununla başa çıkmanın yollarını bulmayı amaçlıyor. Dünya acil yardım için haykırıyor ve artık ona göz yumamayız. eTwinning, insanları eğitmek ve mesajımızı kolayca yaymak için eşsiz bir fırsattır. Başkalarını iklim değişikliği ve ona karşı nasıl davranılacağı konusunda eğiterek gezegenin korunmasına yardımcı olabiliriz.”

Öğrencilerimiz de bu konuda üstlerine düşen görevleri yerine getirmek amacıyla projemize katıldılar. Projemiz Türkiye , İspanya ve Romanya olmak üzere 3 okulun işbirliği ile yürütülüyor. Umarız daha yeşil bir Dünya için projemiz öncü olur. Katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

07-07-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2023 - Güncelleme: 07.07.2023 14:49 - Görüntülenme: 56
  Beğen | 0  kişi beğendi