T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / SÖĞÜT - Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu

ÖĞRENCİLERİMİZ İŞBİRLİKÇİ MATERYALLER TASARLAMAK İÇİN WEB 2 ARAÇLARINI ÖĞRENİYORLAR

Projemizin üç aydır devam ediyor. Projemizin  başından itibaren proje materyallerimizi geliştirirken öğrencilerimiz birçok web 2.0 aracı kullandılar. Ayrıca proje öğretmenimiz Halime GÜN 'de çeşitli web 2.0 araçlarının  kullanımı konusunda öğrencilerimize yardımcı oldu. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde bu web 2.0 araçlarını kullanabilmeleri için  her web 2.0 aracını kullanmadan önce mutlaka bir bilgilendirme toplantısı yaptı.Projenin başında da hem velilerimize hem de öğrencilerimize yönelik web 2.0 araçlarını kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı. Ayrıca öğrencilerimiz bu web 2 araçlarını arkadaşlarıyla işbirliği içinde kullanarak hem sosyal becerilerini geliştirdiler hem de yaratıcıklarını ortaya koydular. 

Projemizin başıdan beri birçok web 2.0 aracıyla tanıştık ve hala da yeni web 2.0 araçları kullanmaya devam ediyoruz. Yaptığımız bazı çalışmalara örnek olarak şunları gösterebiliriz: 

*Öğrencilerimizin güvenliğini önemsiyoruz. Projemiz esnasında öğrencilerimiz ESEP platformu ve projemizin sosyal medya hesaplarında kendilerini temsil etmek üzere  Snapchat ve Bitmoji uygulamalarını kullanarak avatar tasarladılar. 

* Projemizin logo , afiş , inografik afişlerini hazırlamak üzere Canva uygulamasını kullanıyoruz. Ayrıca dergi tasarlamak istediğimizde Flphtml 5 uygulamasını kullanıyoruz.

* Projemizin beyin fırtınası etkinliklerini hazırlamak için Answergarden ve Ahaslides   uygulamalarını kullanıyoruz.

*Linoit ve Padlet uygulamalarını kullanarak etkileşimli sanal panolar hazırlıyoruz. Öğrencilerimize bu web 2.0 araçlarını öğrencilerimize tanıtarak  onların bu web 2.0 araçlarını kullanmalarını sağlıyoruz.

*Uluslararası ülkelerden ortaklarımızla  yeni yıl mesajlarını paylaşmak üzere Linoit uygulamasını kullandık. Öğrencilerimiz bu sayede yeni yıl mesajlarını yenilikçi bir web 2.0 aracından faydalandılar.

*Projemizin başında projemizin resmi logo ve afişini belirlemek üzere ortaklarımızla bir genel oylama yapmayı olanladık. Her okul genel oylamaya katılmak  üzere bir logo ve afişi aday göstermeleri gerekiyordu. Öğrencilerimiz, favori logo ve afişlerinden birini seçmek ve genel oylamaya aday  göndermek için Google  Forms uygulamasını kullanrak 2 adet seçim anketi hazırladılar. Whatsapp gruplarından paylaşarak tüm arkadaşlarının beğenisine sundular. Oylama 300 civarında öğrencilerimiz  katıldı. Katılan öğrencilerimize ve oylamayı hazırlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz. 

*Ayrıca öğrencilerimiz ortak yemek tanıtımı kitabımızı hazırlamak için Story Jumper uygulamasını kullandılar.

*Öğrencilerimiz projemizin aylık toplantılarında faydalı etkinlikler yapıyorlar. Ocak ayı sebze ve meyve ayıydı. Okulumuz öğrencileri Quizizz uygulamalarını kullanrak  tüm ortaklarımızın dilinde  ,yedi dilde, bir canlı test hazırladılar. Online toplantı da çok eğlendiler. Öğrencilerimizle bir kez daha guru duyduk. Emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

22-01-202322-01-202322-01-202322-01-202322-01-202322-01-202322-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.01.2023 - Güncelleme: 24.01.2023 16:13 - Görüntülenme: 98
  Beğen | 0  kişi beğendi